Kvinde, så kend dog din krop!

kvinde så kend dog din krop

Kvinde så kend dog din krop!

Især yngre kvinder ved for lidt om deres underliv. Undersøgelser har vist at 9 ud af 10 kvinder har oplevet en Bakteriel Ubalance inden for det sidste år, d.v.s. en ubalance i skeden. De fleste tror at de har svamp i skeden og er ikke klar over at det kan dreje sig om en Bakteriel Ubalance eller Bakteriel Vaginose, som det også kan hedde. Kun ganske få kvinder kender til forskellen på en Bakteriel Ubalance og svamp. Det er måske også derfor at brevkasserne bliver ved med at opleve at især unge piger igen og igen stiller de samme spørgsmål om udflåd, lugt, kløe og svie.

”Hvorfor har jeg så meget udflåd? Hvorfor lugter det grimt? Og hvorfor klør det? Det generer mig voldsomt, men det er for pinligt at gå til lægen med det. Kan I hjælpe mig?” Spørgsmålene bliver stillet hyppigt til lægebrevkasser på Internettet - især af yngre kvinder. Spørgsmålene fortæller, at rigtig mange kvinder kender til disse problemer og at det på ingen måde er en skam at opsøge læge.


Hvad er forskellen på svamp i skeden og en Bakteriel Ubalance?

Nogle af symptomerne kan på mange måder minde om hinanden og det er måske også lige netop derfor at så mange kvinder tager fejl. Kløe, svie og øget udflåd er nogen af de symptomer som er ens for begge problemer. En af forskellene kan blandt andet være når udflåddet er grå-gulligt og lugter lidt fiskeagtig, især efter sex, så tyder alt på at der er tale om en Bakteriel Ubalance. Ved tørhedsfornemmelse i skeden og voldsom kløe især om natten, kan det tyde på svamp i skeden.

En hjemmetest kan dog give kvinder mulighed for selv at undersøge problemet – for efterfølgende at kunne finde den rette behandling. Hjemmetesten måler den vaginale pH værdi og giver dermed svar på årsagen til det unormale udflåd, svien, kløen og lugtgenerne. Hjemmetesten består af et trusseindlæg med teststrimmel. For at gennemføre testen, fastgøres trusseindlægget i trussen som et hvilket som helst andet bind. Efter omkring 6-10 timer eller når udflåd mærkes kan resultater aflæses ved hjælp af en farveindikation på teststrimmelen. Du kan finde produkter til sund intimpleje her.


Hvad kan årsagen være?

Symptomerne kan skyldes eksempelvis stress, intimvask med sæbe og parfumerede produkter samt G-streng trusser der snære i skridtet.
Symptomerne kan dog også skyldes hormonelle svingninger især i forbindelse med menstruation. Den manglende oplysning og uvidenhed gør, at langt fra alle kender årsagen til symptomerne. Ofte stiller kvinderne sig selv eller lægen spørgsmålet: ”Hvad har jeg gjort galt?”, og mange tror, at problemet er seksuelt overført fra partneren.

Fri fragt over 200 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.
Kontakt kundeservice