Kundeservice
0 varer
Kurv

Rødkløver

Sortér:
Popularitet
Navn
Pris
Anmeldelse
Nyeste
Natur-Drogeriet Rødkløver - 120 kapsler
Natur-Drogeriet Rødkløver - 120 kapsler
127,95 DKK
-15%
149,95 DKK
Vis mere
Tilføj til kurv
Rødkløver ekstrakt Ø bag-in-box - 2 ltr
Rødkløver ekstrakt Ø bag-in-box - 2 ltr
(5)
299,00 DKK
-9%
329,00 DKK
Vis mere
Tilføj til kurv
Herrens Mark rødkløverekstrakt - 1 liter
Herrens Mark rødkløverekstrakt - 1 liter
179,95 DKK
-10%
199,00 DKK
Vis mere
Tilføj til kurv
Natur-Drogeriet - Rødkløverblomst pulver - 250 g
Natur-Drogeriet - Rødkløverblomst pulver - 250 g
(1)
78,95 DKK
-19%
98,00 DKK
Vis mere
Tilføj til kurv
Natur Drogeriet Rødkløverblomst - 100 g
Natur Drogeriet Rødkløverblomst - 100 g
34,95 DKK
-20%
43,50 DKK
Vis mere
Tilføj til kurv

Rødkløver – Mod gener ved overgangsalderen og hedeture

Overgangsalderen strækker sig normalt mellem 45 – og 55- års alderen og kan give store gener samt reducere kvinders livskvalitet. Rødkløver har vist positive virkninger på de irriterende gener ved overgangsalder. Det drejer sig især om hedeturerne og humørsvingningerne, som den lille plante kan bekæmpe. Samtidig har det vist sig, at rødkløver ikke har de samme mulige bivirkninger, som traditionel medicin.

Omkring 75% af kvinder oplever gener i forbindelse med overgangsalderen. Disse gener skyldes en faldende produktion af kvindens kønshormoner østrogen. Indtil nu er den primære behandling mod overgangsalderens gener hormonbehandling. Dog har denne type behandling vist sit at medføre en meget lille risiko for udvikling af livmoder- og brystkræft.

Rødkløver er en proteinrig urt, som vokser vildt på enge og skrænter i Danmark. I 1936 blev den uofficielt udnævnt til Danmarks nationalblomst på grund af dens vigtige rolle som foder i dansk landbrug. Urten har fået en del opmærksomhed, da de seneste års forskning viser tegn på, at et dagligt ekstrakt af rødkløver kan lindre overgangsalderens gener hos kvinder. Rødkløver indeholder phytoøstrogener, der også er kendt som planteøstrogener, som er stoffer, der er i stand til at efterligne kvinders østrogen. Den kemiske struktur i planteøstrogener minder meget om det kvindelige kønshormon østrogen - dog uden at være helt lige så kraftig. I flere test udført over de senere år, har forskerne kunne bevise at et dagligt indtag af rødkløverekstrakt i mange tilfælde kunne reducere generne i forbindelse med overgangsalderen. Hos enkelte kvinder er det lykkes helt at fjerne generne, mens det hos andre gjorde symptomerne mildere eller mindre hyppige. Flere kvinder oplevede op mod 32 procent færre hedeture i perioden, hvor de indtog rødkløver.

Kvinder og overgangsalderen

Overgangsalderen, eller menopausen som den også kaldes, er perioden omkring kvinders sidste menstruation. Det er en naturlig proces i kvindekroppen og kommer af at mængden af æg bliver mindre og ægmodningen til sidst ophører. Det betyder at mængden af de kvindelige kønshormoner progesteron og østrogen bliver mindre. Det sker typisk i starten af 50’erne hos de fleste kvinder.

Nogle kvinder mærker ingen fysiske gener, mens andre mærker en del gener ved overgangsalderen som f.eks.

 • Hedeture og svedeture
 • Hjertebanken
 • Søvnløshed
 • Tørhed eller kløe i skeden
 • Inkontinens
 • Blærebetændelse
 • Hovedpine eller migræne
 • Knogleskørhed
 • Humørsvingninger

Det er meget individuelt, hvor slemt man rammes. En del kvinder i overgangsalderen, vil kunne nikke genkendende til en del af disse gener, mens andre slet ikke har mærket noget til dem. Symptomerne på overgangsalderen kommer som sagt fra en nedgang i det kvindelig kønshormon østrogen. Mangel på østrogen forbindes også med en højere risiko for at udvikle knogleskørhed og hjerte-kar-sygdomme

Kosttilskud med rødkløver

Der er efterhånden kommet en del produkter på markedet, som indeholder forskellige typer af rødkløver. Nærmest alle produkter har til formål at drage nytte af planteøstrogenerne og dermed minimere generne fra overgangsalderen. Et par eksempler på disse produkter er:

 • Natur-Drogeriet Rødkløver som er kapsler som indeholder pulveriserede rødkløverblomster og rødkløverekstrakt.
 • Herrens Mark har deres økologiske 2 liters boks med flydende rødkløverekstrakt
 • Rødkløver te fra Natur-Drogeriet baseret på rødkløverblomster.

Du skal regne med, at der går cirka 2 uger, efter du begynder på et rødkløverprodukt, før du vil opleve en virkning.

Bivirkninger

Som nævnt tidligere har traditionel hormonbehandling mod overgangsalderens gener en meget lille risiko for at udvikle livmoder- og brystkræft. Rødkløver har på nuværende tidspunkt ingen kendte bivirkninger.

Allergi

Oplever du symptomer på, at du har en allergi over for rødkløver, skal du stoppe med at indtage produktet øjeblikkeligt og kontakte din egen praktiserende læge. Din læge kan dermed lave en allergitest for dig og vurdere om du tåler rødkløver.

Spis dig fra overgangsalderen

Udover rødkløver findes planteøstrogener også i en lang række andre planteprodukter som f.eks. sojabønner, gulerødder, hørfrø, hvede, hvidløg – dog ikke i samme mængder som i rødkløver. Hvis du sørger for at inkludere flere af disse madvarer, vil du sikrer dig et større indtag af planteøstrogenerne, som potentielt kan mindske dine gener og gøre hverdagen bedre.

Se webside
Med24.dk – Løkkensholmsvej 6 – DK-9480 Løkken – Tlf. +45 71999817 – E-mail: info@med24.dk - CVR nummer: 28520832