Køb Probiotika og få viden om Probiotika

Hvad er probiotika?
"Probiotika" kommer oprindeligt fra græsk og betyder "for livet". Probiotika-betegnelsen dækker over en række mikroorganismer, heriblandt primært mælkesyrebakterier og bifidobakterier, som tillægges sundhedsfremmende egenskaber, fordi de ved deres tilstedeværelse kan have en gavnlig indflydelse på mave-tarm-kanalens mikrobielle flora.

En stor del af de probiotiske bakterier er som nævnt mælkesyrebakterier - det vil sige bakterier, som forgærer glukose og derved danner mælkesyre. Der er tale om grampositive stave eller kokker, som findes vidt udbredte i naturen, og mange er en naturlig del af floraen i gastrointestinalkanalen hos mennesker og dyr. Herudover tilhører gærarten Saccharomyces gruppen af probiotika. Probiotika tåler lave pH-værdier i ventriklen og påvirkes ikke af galdesalte.

Der findes en lang række probiotiske bakteriekulturer. Fælles for dem er, at de i modsætning til andre mælkesyrebakterier overlever turen gennem den menneskelige fordøjelse og videre ned i tarmen. Probiotiske bakterier forefindes i forvejen naturligt i tarmen.

Hvordan virker probiotika?
Den normale bakterieflora i tarmen antages at have en beskyttende funktion, idet den som en barriere hæmmer kolonisationen med skadelige bakterier.

I menneskets fordøjelseskanal lever der gennemsnitligt ca. 100.000.000.000.000 - hundredetusind milliarder - bakterier fordelt på over 400 arter. De gode og de usunde bakterier lever i en skrøbelig balance, hvor de hele tiden konkurrerer om at vedhæfte sig tarmen og blive der.

Specielt i de første leveår menes bakteriefloraen at påvirke tarmens immunapparat og medvirke til etablering af tolerance over for fremmede antigener fx fødevareproteiner Bakteriebalancen bliver imidlertid nemt forstyrret af en række udefrakommende faktorer. Det kan være manglende mavesyre, medicin, infektioner, tømning af tarmindhold, antibiotika ved sygdom eller i fødevareproduktionen, rejsemave, alder, diæt, modermælk eller erstatning, stress og andre faktorer, der påvirker antallet af gode bakterier. En ubalance tillader, at usunde bakterier sætter sig fast i tarmen og skaber problemer samtidig med, at evnen til at optage visse næringsstoffer reduceres.

Indtagelse af probiotika kan derfor medvirke til at genoprette eller forbedre balancen mellem positive og negative bakterier i tarmen, den såkaldte tarmflora.

Fri fragt over 200 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.