Hvorfor er det usundt med et højt blodtryk?

Hvorfor er det usundt med et højt blodtryk?

Hvorfor er forhøjet blodtryk skadeligt?
Forhøjet blodtryk er et udtryk for, at hjertet arbejder hårdere end normalt, og derved at både hjertet og arterierne er under større pres. Dette kan føre til hjerteanfald, slagtilfælde, nyresvigt, øjenskader og aterosklerose. Hvis et højt blodtryk ikke behandles, bliver hjertet nødt til at arbejde så meget desto hårdere for at pumpe tilstrækkeligt med blod og ilt rundt til kroppens organer og væv for at imødekomme deres behov.

Køb blodtryksmåler hos Med24.dk
Klinisk testede blodtryksmålere - anbefalet af læger. Nedenstående blodtryksmålerne fås fra 750 kr. Medlemmer får herudover 5% rabat.  

- Microlife blodtryksmåler
- Omron M6 Comfort
- UA-767 plus 30 
Mål dit blodtryk med en blodtryksmåler
 

Når hjertet er tvunget til at være på overarbejde i længere tid, har det en tendens til at blive større. Et lidt forstørret hjerte kan fungere helt tilfredsstillende, men et hjerte, der er meget forstørret, har svært ved at leve op til de stillede krav.

Arterier og arterioler lider også af virkningen af forhøjet blodtryk. Efterhånden som tiden går, dannes der arvæv, der bliver hårde og mindre elastiske. Dette kan ske, når folk ældes, men et forhøjet blodtryk sætter fart i denne udvikling, efter al sandsynlighed fordi hypertension fremskynder aterosklerose.

Arteriel skade er usundt, fordi hårde og indsnævrede arterier ikke har mulighed for at forsyne de nødvendige mængder blod til kroppens organer. Og hvis kroppens organer ikke får tilstrækkeligt med ilt og næringsstoffer, kan de ikke fungere ordentligt. Der er også den risiko, at en blodprop aflejrer sig i en arterie, der er indsnævret som følge af aterosklerose, hvorved en del af kroppen ikke forsynes tilstrækkeligt med blod. Hjertet, hjernen og nyrerne er særligt udsatte for at blive beskadigede ved forhøjet blodtryk.

Kilde: Hjerteforeningen.dk

 
Yderligere information om blodtryk og blodtryksmåling

Guide til valg af blodtryksapparat  |  Blodtryk - Hvad er det?  |  Blodtryksmåler - et populært apparat   |  Hvad kan man gøre ved højt blodtryk?  |  Fakta om forhøjet blodtryk

 


Fri fragt over 499 kr.

Med GLS/DAO PakkeShop

14 dages returret

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Spar endnu flere penge på dine sunde indkøb!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive tilbud, gratis fragt kampagner og eksperttips til en sund livsstil.