Hvidtjørn kan hjælpe mod forhøjet blodtryk

Planten hvidtjørn (Crataegus laevigata) er en høj og tæt busk, som vokser på skrænter, skovbryn og i krat. Almindelig hvidtjørn dækkes om sommeren dækkes af flotte hvide blomster, som senere bliver til små røde bær. Både bladene, blomsterne og bære fra Hvidtjørn anvendes til forskellige ting. Bladene fra busken bruges til te, ekstrakter og tinkturer. Bærrene til te, syltetøj, bagværk og snaps. I mange år har hvidtjørn også være anvendt inden for naturmedicin på grund af dens gavnlige effekt på hjertet og kredsløbet. Man er ikke helt klar over, hvorfor planten har disse gode egenskaber, men man mener, at det kan skydes, at den er meget rig på antioxidant flavonoider, forskellige mineraler og procyanidin.

Hvidtjørns positive effekt på hjertet og kredsløbet er efterhånden veldokumenteret. Man er dog stadig lidt i tvivl om hvorfor, men i flere test har man set ret gode virkninger ved brug af hvidtjørn. F.eks. har man målt en forbedring af blodcirkulationen i selve hjertet på grund af en svag udvidelse i hjertekranskarrene. Derudover har man også kunne se, at hvidtjørn kan reparere blodkar i beskadigede områder i hjertet. Hovedårsagerne til hjertearytmi skyldes ofte nedsat blodtilførsel til hjertemusklen eller skader på selve hjertemusklen. Ved at øge blodcirkulationen med hvidtjørn, vil problemerne med hjertearytmi ofte aftage. Rigtig mange af dem, som lider af hjertearytmi, har efter et par ugers daglig brug af hvidtjørn, oplevet, at deres gener er blevet markant mildere.

En anden fordel ved at indtage hvidtjørn er, at det kan sænke ens blodtryk. Noget som alt for mange danskere døjer med. Forhøjet blodtryk kan skyldes rigtig mange ting som f.eks. kronisk mangel på vigtige næringsstoffer, tobaksrygning, for lidt motion, stress eller medicin. Forhøjet blodtryk er usundt, da det tvinger hjertet til at arbejde hårdere end det burde. Undersøgelser har vist, at hvis man i en periode på to til fire uger indtager 250-750 mg hvidtjørns ekstrakt om dagen, vil man ofte kunne sænke et forhøjet blodtryk i moderat grad. Noget som ikke overrasker, da man i Europa i hundrede af år har anvendt hvidtjørn mod forskellige hjerte og kredsløbs problemer.

Hvidtjørn - Med24.dk

Fri fragt over 200 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.