Hvad er salvie godt for?

Hvad er salvie godt for

Salvie hører til slægten af stauder og bliver lidt over en halv meter høje. Der findes en del forskellige arter inden for salvie slægten. Dem vi bedst kender herhjemme som krydderurt, er dem med de sølvgrå/grønne blade med små dun på og blåviolette blomster. Som krydderurt har salvie en kraftig gennemtrængende smag, så den skal bruges med måde i madretter. Brug den f.eks. i fede kødretter, hvor den smager glimrende.

Det latinske navn for salvie er Salvia officinalis, hvor salvia kommer af salvare, som betyder at frelse eller at helbrede, og officinalis er den latinske betegnelse for en anerkendt lægeplante.  I flere århundrede har salvie nemlig været benyttet som naturmedicin mod alt lige fra hedeture i kvinders overgangsalder til kur mod forkølelse og ondt i halsen. Nu om dage benyttes salvie stadig i en del forskellige kosttilskud.

Overgangsalderen

Lige som rødkløver indeholder salvie små mængder af stoffer, som minder om det kvindelige kønshormon – østrogen. Det kan være med til at lindre generne ved overgangsalderen og rette den hormonale ligevægt op.  Døjer du med nattesved og hedeture grundet overgangsalderen, så er der en god chance for, at salvie kan mindske generne.

Mod ondt i halsen

Det har længe være kendt, at salvie indeholder bakteriedræbende stoffer, hvilket gør at en god gang salvie urtete med honning ofte har en rigtig god effekt på f.eks. halsbetændelse og ondt i halsen. Igennem tiderne har urten været brugt mod mange forskellige betændelses symptomer som eksempelvis uren hud, bylder, tandkøds betændelse og underlivsbetændelse.

Skærper hukommelsen

En flok engelske forskere påviste for nogle år siden, hvad de gamle munke har vidst i århundrede, nemlig at salvie også kan forbedre vores hukommelse. I et forsøg på 44 raske mennesker viste det sig, at dem som fik et dagligt kosttilskud med salvie, klarede sig bedst i forskellige huske prøver. Allerede tilbage i 1500 tallet, skrev den kendte botaniker John Gerara følgende om salvie ”god for hovedet og hjernen og opkvikker nerverne og hukommelsen” og dette er nu blevet bevist med moderne videnskab.

Bivirkninger

Salvie anses som sikkert at spise, hvis du spiser det i normale mængder, som du ville anvende i mad.

Du skal dog være opmærksom på, at salvie indeholder giftstoffet thujon, som kan beskadige centralnervesystemet, hvis det indtages i alt for store doser eller gennem for lang tid. Derfor anbefales det, at du ikke drikke salvie te dagligt, men nøjes med det enkelte dage om ugen eller i perioder.

Salvie i kosttilskud

På grund af de gode egenskaber ved salvien benyttes den også i en lang række forskellige typer af kosttilskud. F.eks. Bidro Kvinder som er et produkt til kvinder i overgangsalderen, kapsler fra Natur Drogeriet med salvie eller Urtegaarden Salvieolie mod f.eks. uren hud.

Fri fragt over 200 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.