Hvad er Argan olie?

Skrevet af
Stort billede af et argan træ, Med24.dk

Argan olie kan bruges til både hud- og hårpleje, samt i madlavning. Olien stammer fra Marokko, hvor flere kvinder lever af at producere den fantastisk og rige olie. Du kan her blive klogere på, hvad argan olie er, og hvorfor du skal anvende den. 


Hvad er argan olie?

Argan olie, også kaldet Marokkos Guld, er baseret på små frø fra argan frugten, som vokser på et argan træ. Disse argantræer befinder sig i den marokkanske ørken - især i den sydvestlige del af Marokko. Træet vokser også i Mexico, hvor arganplanten dog ikke har nogle frugter. Derudover har man forsøgt at plante træet i det sydlige Israel - dog uden held. Argantræet kan blive 2-300 år gammel og er desuden fredet, hvilket betyder, at det hverken må fældes eller benyttes af befolkningen.

Marokkos guld

Argan olie bliver ikke kun kaldt Marokkos guld grundet dets gyldne farve. Olien har nemlig en fantastisk sammensætning af vitaminer, fedtsyrer og antioxidanter, herunder bl.a. E vitamin, som er bidrager til både din hud og dit hår. Derudover har den store efterspørgsel på argan olie haft stor betydning for levestandarden i Marokko, hvor især kvinderne, der hovedsageligt står for produktionen, ser olien som deres guld. Det er hårdt arbejde, men det giver samtidig også kvinderne mulighed for at forsørge deres familie samt føle selvstændighed.


Hvad kan argan olie bruges til?

Argan olie er godt for mange forskellige ting - både til hud- og hårpleje, samt i madlavning. Argan olien bliver produceret på forskellige måder alt efter, hvad den skal bruges til. Når der produceres argan olie til madlavning, ristes frøene før de presses, hvilket fjerner den bitre smag, som frøene kan have. Ved hud- og hårpleje presses frøene friskt fra argantræet, da ristningen fjerner nogle af de argan oliens egenskaber.  

Vi vil nedenfor guide dig igennem, hvad argan olie er godt for, samt hvordan du kan bruge det. 

Rundt billede at olie der drypper

Argan olie til hår

Argan olie bliver brugt i en del hårplejeprodukter, da olien blødgør og styrker håret, samt efterlader det med et sundt shine uden at se fedtet ud. Argan olien har en opbyggende effekt og afbalancerer samtidig håret, hvorfor vi varmt kan anbefale hårprodukter med Marokkos guld.

Moroccanoil

Moroccanoil er et brand, der har udviklet hårplejeprodukter baseret på argan olie. Deres sortiment indeholder alt fra shampoo med argan olie til argan olie hårkur og styling-produkter. Hos Med24.dk kan du finde et stort udvalg af de fantastiske produkter fra Moroccanoil, så du selv kan stifte bekendtskab med argan oliens fordele. 


Argan olie til ansigtet og kroppen

Argan olie er også rigtig god som hudplejeprodukt. Døjer du med tør og trist hud, kan et par dråber argan olie i din bodylotion eller ansigtscreme være magisk. Cremen vil være lidt længere om at trænge ind, men den vil til gengæld booste din hud med mere fugt. 

Men faktisk er olien ikke kun velegnet til dig med tør hud. En anden fordel ved argan olie er nemlig, at olien mindsker talgproduktionen, som er den olie kroppen selv producerer. Det vil sige, at hvis du har tendens til fedtet hud, kan brugen af argan olie også være en fordel for dig. 

Argan olie er rigt på E vitamin, der fungerer som en rigtig god antioxidant. Dette vil sige at olien beskytter huden for både indre og ydre påvirkning. Derudover har argan olie også en helende og opstrammende effekt på huden, hvilket kan hjælpe dig, der oplever fine linjer, strækmærker eller pigmentpletter.  

Argan olie til madlavning

Mange er ikke klar over at argan olie er lige så god til madlavning, som den er til ansigtet og kroppen. Argan olie har en rund nøddesmag, der går godt i rigtig mange retter. Du kan bl.a. anvende argan olie til couscous, salater, oven på diverse mad eller som dip til brød.

Har du lyst til at eksperimentere med argan olie i dit køkken, kan du hos Med24.dk købe en økologisk og koldpresset argan olie fra Unik Food. Du finder olien lige her! 


Har du lyst til at blive klogere på, hvilke andre olier du kan anvende i madlavning? Hop ind og læs vores guide til madolier her! 

Pil til toppen

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.