Hudpleje fra det døde hav

Siden Oldtiden har mennesker eftertragtet det magiske mudder og meget salt- og mineralholdige vand fra Det Døde Hav. Produkter fra det døde hav er et udslag af de erfaringer, der er opsamlet gennem tiderne kombineret med videnskabelige metoder. Få mere information om det døde gennem nedenstående afsnit.

Generelt om det døde hav
Geografiske fakta
Virkning


Generelt om Det Døde Hav
   
Det Døde Hav er et af naturens helt specielle og fascinerende områder, der ikke findes magen til andre steder i verden. Det Døde Hav er en 60 km lang og 17 km bred indsø. Den er placeret 400 m under havoverfladen midt i Jordandalen, omgivet af ørken med konstant solskin året rundt. Det Døde Hav har tilløb fra Jordanfloden i nord og fra mindre floder i øst og vest, men ikke noget udløb. På grund af den minimale nedbør, det høje lufttryk samt den tørre pollenfri og iltrige luft fordamper store mængder vand. Fordampning resulterer i en unik sammensætning af salte og mineraler. Vandet indeholder mere end 30 % salte og mineraler, hvilket er 50 gange så meget koncentreret brom og 15 gange så meget magnesium som i verdenshavene. Koncentrationen af salt er så høj, at der i den sydlige del af Det Døde Hav dannes saltstøtter. Det er i dette område mineralerne til ZARA-produkterne udvindes.

Fund af romerske spabade vidner om, at egnen omkring Det Døde Hav har været kendt for sine terapeutiske virkninger helt fra oldtiden. Indtil det 18. århundrede stammede størstedelen af den information, vi har om Det Døde Hav, fra korsfarere som rejste til "Det hellige Land". I nyere tid var det kemikere, der først gjorde videnskaben opmærksom på Det Døde Hav. I 1778 udførte videnskabsmanden Lavoisier den første kvantitative analyse af vand fra Det Døde Hav. I 1818 beskrev forskeren Gay-Lussac, de særegne kemiske bestanddele, som han fandt i Det Døde Hav. En ung israelsk videnskabsmand ved navn Elazari-Volcani skrev i 1938 en vigtig artikel i det anerkendte tidsskrift, Nature. Her beviste han, at der er liv i Det Døde Hav, og at navnet derfor er misvisende. Efter oprettelsen af staten Israel begyndte videnskabelige medicinske artikler at påpege, at området omkring Det Døde Hav havde en gavnlig effekt på hud, led, luftveje, m.m.

Det Døde Hav er i dag det område flest mennesker besøger af helbredsmæssige årsager. Der findes et stort udbud af terapier i området. Terapien omfatter badning i Det Døde Hav og i de mange varme kilder, mudderpakninger, samt solbadning, da en speciel ultraviolet bestråling finder sted. Oven i disse terapier gør de særlige klimatiske forhold, at opholdet har gunstige virkninger på et bredt spektrum af sygdomme. Det skyldes at undernævnte faktorer sætter gang i de helbredende mekanismer, der endnu ikke er fuldt ud opklaret.

det høje barometriske tryk

den lave relative fugtighed 

de konstant høje temperaturer 

den sparsomme nedbør

den rene luft 

det høje partielle ilttryk 

Nutidens hud- og kropsplejeprodukter fra Det Døde Hav er således et udslag af den erfaring og viden, der er opsamlet siden Herodes tid - for mere end 2000 år siden.


Geografiske fakta om Det Døde Hav
  
Det lavest beliggende sted på jorden, 400 m under havets overflade.

Skabt for 3 millioner år siden, da der opstod et brud under den jordanske sprækkedal.

32% saltholdighed, det højeste saltindhold i verdenshavene.

Det Døde Hav indeholder 43 milliarder tons salt.

Luftfugtighed: 50%.

Lufttryk: 795mmHg.

Ilt niveau: 10 gange højere end noget andet sted i jordens atmosfære.

Atmosfære: meget tæt.

UV stråler: Filtreret (lav gennemtrængning af UV stråler = mindre fare for skadelige virkninger af solbrændthed).


Virkninger

Hudpleje og kosmetik fra Det Døde Hav er især kendt indenfor behandling af psoriasis, eksem og andre hudsygdomme. Ydermere har de mineralholdige produkter en hudopstrammende effekt samt en gunstig virkning på det øverste hudlags blodcirkulation.
Hudplejeprodukter fra Det Døde Hav udgør grundelementet for en ren og klar hud.
 

Mere information om:

Acne vulgaris / bumser - hvad er det?
Bumser - 10 gode råd!
Acne - ar efter acne

Fri fragt over 200 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.