Hårfjerning - Din guide til den bedste metode

barbering guide

Barbering, voks, epilering og hårfjerningscreme, der er mange muligheder. Idéen går ud på det samme, men resultatet og varigheden er meget varierende.

Barbering

Barbering er ofte det første og nemmeste valg. Det er super nemt og hurtigt at bruge en skraber i badet, desværre holder resultatet ikke særlig længe. Mange får også irriteret hud der kan resultere i rødme, knopper eller lign. Når du barberer dig, skærer du håret af lige over hudens overflade. Når håret begynder at vokse ud, kan det virke mere kraftigt og stift. Dette er ikke fordi håret er blevet tykkere, som mange tror, det er skærefladen på håret som gør at det fremstår sådan. En anden myte er, at håret kommer til at vokse hurtigere af at blive barberet. Det er heller ikke korrekt.

Det er vigtigt at prioritere hygiejnen højt, hvis du vælger at bruge en skraber. Som hovedregel bør du aldrig have din skraber liggende i badet, når ikke den bliver brugt. Skraberen skal ligge et tørt sted, hvor bakterier ikke formerer sig så let i forhold til i et fugtigt miljø. Desuden er det en god idé at desinficere sin skraber efter brug. Det kan du nemt gøre ved for eksempel at tørre bladet af med en desinficerende serviet.

Skrabehovedet bør udskiftes ofte - specielt når det begynder at blive sløvt. Hvis ikke skrabehovedet er tilpas skarpt, kan du komme til at rive hårene af og det kan resultere i indgroede hår som kan være smertefuldt og irriterende.

Hvis uheldet alligevel er ude og der melder sig knopper og rødme, er Propolis cremen fra Danasan et must have. Cremen fjerner på kort tid den uheldige hudtilstand. Denne er også meget anbefalelsesværdig hvis man lider af skægvækst.


Voks til hårfjerning

En voksbehandling giver et mere længerevarende resultat end hvis du barberer dig. Hvis du vælger at vokse dine hår, er det vigtigt at hårene mindst 2-3 mm. Det er for at sikre at alle hårene kommer af og ikke knækker, når du vokser. Typisk vil resultatet vare i 5-6 uger, inden hårene er fuldt udvoksede igen.

For hver gang du vokser, gør behandlingen mindre ondt. Hårene bliver efterhånden finere og mindre synlige. Da du hiver håret op helt nede i hårsækken, kan du risikere at hårene på længere sigt ikke vil vokse ud igen. Hårsækken vil blive defekt og ikke længere producere hår.

Når du voksbehandler bør du skrubbe enten samme dag eller dagen før. Når du skrubber løfter du hårene, så voksen nemmere tager fat og hårene ikke knækker. Efter du har vokset vil huden ofte være rød og lettere irriteret. Her er det en god idé at bruge en god lotion, creme eller olie uden for meget parfume.

Sukkervoks

Sukkervoks består af sukker og vand og bruges til at fjerne hår ned til 3 mm. Sukkervoks er mere skånsomt ved huden og mindre smertefuldt end almindelig voks til hårfjerning og giver samtidigt et godt langvarigt resultat. Da sukkervoks er vandopløseligt, er den også nem at vaske af uden det store svineri. Derfor sugaring kan nemt gøres hjemme i privaten.


Epilering

Epilering minder på sin vis en del om at voksbehandle. Her bruger du et elektronisk apparat, der epilerer. Epilering betyder at hårene bliver trukket op af hårsækken ved hjælp af et roterende hoved bestående af en masse pincetter. Når du epilerer, behøver hårene ikke være en bestemt længde, som hvis du vokser. Faktisk gør epileringen mindre ondt, hvis hårene ikke er for lange.

Udover forskellene nævnt ovenover, er resultatet af epilering og voksning det samme.


Hårfjerningscreme

Hårfjerningscreme er en effektiv og smertefri måde at fjerne uønsket hårvækst. Cremen smøres blot på det ønskede område, du venter nogle minutter og derefter fjerner du cremen. Hårene bliver fjernet lige under hudens yderste lag, derfor vil resultatet også vare en smule længere end en normal barbering, men ikke så længe som hvis du laver en voksbehandling.

Hårfjerningscreme bør helst kun bruges på benene, under armene eller andre steder på kroppen, og helst ikke som intim hårfjerning. Cremen kan være hård for huden, så du bør altid teste cremen på et lille område på kroppen inden du anvender den.


Tips til hårfjerning:

Du bør som hovedregel undgå at have småskrammer og sår. Du bør ikke være solbrændt eller på anden måde have skader på huden ved hårfjerning uanset metode. Solbadning umiddelbart efter hårfjerning er en dårlig idé, da huden er ekstra følsom og du derved nemmere vil blive forbrændt.

For bedst resultat kan du skrubbe huden inden hårfjerning og efterbehandle med en god fugtgivende creme, lotion eller olie.

Pas på med at barbere dine ben for ofte. Huden er lige så tynd som en Kleenex, så en skraber kan lave mange skader på huden og bør behandles skånsomt.

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.