Graviditet og kost

Graviditet, kost og gode råd
Hvad er sundt at spise, når man er gravid?
Er der behov for at tage kosttilskud?
Hvad er en acceptabel vægtstigning?
Hvad med kaffe og alkohol?

Ernæringsrådet har undersøgt, om der er behov for ændringer af de officielle råd, som gives i dag og finder, at flere områder trænger til justering.

”Kost og graviditet” er et forskningsområde i rivende udvikling, og der opstår løbende ny viden om, hvordan den gravide via kosten kan give barnet den bedst mulige start på livet.

Kosttilskud og graviditet
I dag anbefales et folsyre/folinsyre tilskud på 400 mikrogram om dagen fra graviditeten planlægges, og til man er 3 mdr. henne, og der er god grund til at følge denne anbefaling for at forebygge misdannelser som åben rygmarvsbrok hos fosteret.

Det er svært at få nok jern gennem kosten, når man er gravid. Hver femte gravide, som ikke tager jern under graviditeten, får blodmangel, og i dag anbefales alle gravide at tage et jerntilskud på 50-70 mg om dagen fra 20. graviditetsuge. Du kan se vores udvalg af kosttilskud specielt til gravide her.

Vægtstigning og ernæring
Anbefalingen om, at overvægtige kvinder kun bør tage ca. 8 kg på under graviditeten er fornuftig, men der er også god grund til at råde overvægtige til at tabe sig, før de bliver gravide, fordi overvægt øger risikoen for flere typer problemer så som forhøjet blodtryk, svangerskabsforgiftning, graviditets-diabetes og behov for kejsersnit.

Ernæringsrådets rapport gennemgår en lang række andre emner på ”kost-graviditet” området – både i forhold til de aktuelle officielle råd, men også helt nye områder, hvor et nyt supplerende råd kunne overvejes. Fx foreslås det, at myndighederne bør overveje at anbefale gravide et D-vitamintilskud på 10 mikrogram om dagen.

"Der har ikke tidligere eksisteret en samlet oversigt over de officielle råd om kost til gravide. Samtidig er det første gang, at det videnskabelige grundlag for de eksisterende råd præsenteres i en helhed. I rapporten kan man også finde vurderinger af, i hvilken grad gravide og deres børn kan få gavn af den nyere tids forskningsresultater” udtaler professor, overlæge, dr.med. Bjørn Richelsen, formand for Ernæringsrådet.

"Vi håber, at rapporten vil være til hjælp for dem, der rådgiver kvinder, som ønsker at blive eller er blevet gravide, samt at den vil være til hjælp for myndighederne, da den giver baggrunden og et overblik over de kostmæssige anbefalinger på området”, slutter Bjørn Richelsen.

Kilde: Ernæringsrådet

Fri fragt over 200 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.