Folat

Folat
Folat er et B-vitamin. Det er bl.a. vigtigt, når kroppens celler deler sig.
Folat findes i de fleste af vores fødevarer, men fx grønne grønsager, røde peberfrugter, porre, avocado og tørrede bønner har et højt indhold. Vi får også en del folat fra brød og andre kornprodukter.

Folat og folsyre
Folat er en betegnelse for en gruppe stoffer, som findes i kosten. Folsyre er den forbindelse, som findes i vitaminpiller og andre kosttilskud. Folsyre omdannes til folat i kroppen.

Det anbefales, at voksne får 300 mikrogram dagligt, hvilket svarer nogenlunde til det danskerne får.

Folsyre og planlægning af graviditet
Folat nedsætter risikoen for at føde et barn med neuralrørs defekt. Fosterets neuralrør lukker sig normalt på 22.- 29. dagen efter befrugtning, og udvikler sig senere til hjernen og rygmarven. Hvis neuralrøret ikke lukker sig fører det til en medfødt misdannelse, der kan vise sig ved manglende udvikling af hjernen eller som rygmarvsbrok.

Den manglende udvikling af hjernen fører til dødsfødsel eller at barnet dør umiddelbart efter fødslen. Rygmarvsbrok kan give svære handicap bl.a. med lammelser i benene. Neuralrørsdefekter er heldigvis sjældne.

Kvinder, der planlægger at blive gravide, anbefales at tage en vitaminpille med 400 mikrogram folsyre dagligt, og 12 uger ind i graviditeten, for at nedsætte risikoen for at føde et barn med neuralrørsdefekt. Det er vigtigt at tage folsyre, allerede fra man planlægger graviditeten.

Kilde: Altomkost.dk

Fri fragt over 200 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.
Kontakt kundeservice
Brug for hjælp?