Vælg den rigtige blodtryksmåler, der passer til dine specifikke behov

Skrevet af
Beurer, vælg den rigtige blodtryksmåler

Hvad er blodtryk?

Blodtrykket måles som det tryk, der ydes mod arterievæggene, når venstre hjertekammer trækker sig sammen og pumper blod ud i arterierne, samt trykket i arterierne mellem hjerteslagene. Blodtrykket består således af to værdier: det systoliske tryk og det diastoliske tryk. Blodtrykket angives som det systoliske tryk over det diastoliske tryk. Eks.: 120/80 mmHg.

Det systoliske tryk er det højeste tryk, der ydes mod arterievæggene og måles, når hjertet trækker sig sammen. Det diastoliske tryk er der laveste tryk, der ydes mod arterievæggene og måles, når hjertet slapper af mellem to slag.

Blodtrykket måles oftest i millimeter kviksølv – mmHg, fordi man i gamle dage målte blodtrykket med et kviksølvapparat. I dag bruger man, i langt de fleste tilfælde, fuldautomatiske blodtryksmålere – både derhjemme og hos lægen.

Hvorfor er det nødvendigt at måle sit blodtryk?

En måling af blodtrykket og hvilepulsen siger meget om dit helbred. Hverken for højt eller for lavt blodtryk et godt for kroppen. Man kan gå rundt med forhøjet blodtryk (hypertension) uden at vide det, og det kan have sundhedsskadelige konsekvenser såsom:

 • Apopleksi (blodprop i hjernen eller hjerneblødning)
 • Åreforkalkning
 • Hjertesvigt
 • Blodprop i hjertet
 • Slagtilfælde
 • Nyreskade

Langt de fleste, der har forhøjet blodtryk oplever ikke symptomer på det, da symptomer først kommer ved meget høje tryk. Symptomerne på forhøjet blodtryk kan bl.a. være:

 • Hovedpine
 • Svimmelhed
 • Åndenød ved fysisk anstrengelse
 • Hjertebanken

Forhøjet blodtryk kan let behandles, men før det kan behandles, er det nødvendigt at vide, om man har det. Hos lægen kan du altid få taget dit blodtryk. Men det er ikke altid, at der lige er tid til at tage til lægen ”bare” for at få målt sit blodtryk. Desuden skal der måles af flere omgange over flere dage, for at konstatere hypertension.

Nogle mennesker får konstateret forhøjet blodtryk hos lægen, selvom deres blodtryk hjemme i vante omgivelser er helt normalt. Denne form for blodtryksforhøjelse kaldes ”White coat hypertension”, som er et udtryk for den nervøsitet, man kan opleve ved lægen, når man sidder og skal have taget sit blodtryk. De ”lægelige omgivelser” kan for nogen af os betyde, at vores blodtryk stiger. Er man meget nervøs kan det systoliske blodtryk faktisk stige med helt op til 30 mmHg. Patienter med white coat hypertension kan risikere at blive overbehandlet med blodtryksmedicin. Dermed endnu en god grund til regelmæssigt at holde øje med sit blodtryk derhjemme i vante og rolige omgivelser.

En blodtryksmåler til selvmåling bruges til regelmæssigt at holde øje med blodtrykket derhjemme. Ved regelmæssig måling vil du være i stand til at kunne opdage og reagere, hvis blodtrykket ikke er, som det skal være.
Du skal kontakte din læge, hvis dit blodtryk gennem flere målinger ligger over 140/90 mmHg. Ifølge hjerteforeningen.dk lider omkring 1 million danskere af forhøjet blodtryk, mens mere end 270.000 af disse ikke ved det.

Husk! Selvkontrol er ikke lig med selvbehandling. Forsøg aldrig selv at ændre på den medicindosis, der er foreskrevet af din læge på baggrund af dine målinger.

Beurer valg af blodtryksmåler

Sådan tager du dit blodtryk korrekt

Foretag følgende før du begynder på en måling:

 • Sikr dig at manchetstørrelsen passer til din overarm
 • Du må ikke have spist, drukket, røget eller været fysisk aktiv 30 minutter inden målingen
 • Du skal hvile ca. 5 minutter inden målingen
 • Hav en kortærmet t-shirt på så armen er blottet, alternativt en trøje, hvor du kan smøre ærmet op uden det strammer om armen. Manchetten skal sidde på en bar arm
 • For retvisende resultater skal du altid måle på den samme arm hver gang
 • Blodtrykket skal måles to gange dagligt: lige før morgenmaden og lige før aftensmaden

Foretag følgende under målingen:

 • Sikr dig, at du sidder komfortabelt og ikke spænder i kroppen
 • Læn dig tilbage i en stol med rygstøtte, og hav fødderne i gulvet - dine ben må ikke være over kors
 • Manchetten placeres ca. 3 cm over albuebøjningen og skal være i hjertehøjde under målingen
 • Manchetten skal strammes, så du stadig kan få en finger under manchetten
 • Manchetslangen skal sidde lige for albuebøjningen og vende ned ad
 • Sid med armen let bøjet, hvilende på et bord med håndfladen op ad
 • Snak og bevæg dig ikke under målingen

Når målingen er slut bør du notere dit resultat i en blodtryksdagbog. Hvis din Beurer blodtryksmåler er kompatibel med Beurer HealthManager appen, kan du nemt få overført målingerne automatisk og holde øje med dit blodtryk på en nem og overskuelig måde.

Hvilken blodtryksmåler fra Beurer skal jeg vælge?

Med en blodtryksmåler i hjemmet kan du foretage regelmæssige målinger i trygge og rolige omgivelser. Det vil på længere sigt give et mere retvisende billede af dit blodtryk, end at få taget det halvårligt hos lægen i uvante og måske stressende omgivelser. Det er ikke unormalt at blodtrykket målt hos lægen, kan være højere, end hvis du måler det derhjemme. I den forbindelse er det også vigtigt at nævne, at du ikke kan sammenligne målinger fra to forskellige blodtryksapparater. Du kan heller ikke sammenligne målinger, der ikke er foretaget ud fra samme forudsætninger, fx kan en måling foretaget uden at være i tilstrækkelig hvile ikke sammenlignes med en måling foretaget i tilstrækkelig hvile.

Med mindre du fejler noget, der gør, at du er nødt bruge en blodtryksmåler til håndleddet, anbefaler vi altid, at bruge en blodtryksmåler til overarmen. At måle blodtrykket på håndleddet kræver mere af brugeren og har potentiale til lettere at give unøjagtige resultater. Med en blodtryksmåler til overarmen er du altid sikker på at måle i hjertehøjde, hvilket er med til at sikre et mere nøjagtigt resultat sammenlignet med en håndledsblodtryksmåler.

Men hvilken blodtryksmåler, skal du så vælge? Det kommer helt an på dine behov. Med lad os kigge på nogle af Beurers modeller.

Inden du vælger blodtryksmåler, kan du passende måle din overarmsomkreds, for at se, hvilken størrelse manchet, du skal bruge. Beurer har manchetter i flere størrelser. Er I dog flere i husstanden, der skal bruge blodtryksmåleren, kan det være en god idé at købe en blodtryksmåler med medfølgende universal manchet som typisk går fra 22-42 cm.

Er du på udkig efter en god, klassisk blodtryksmåler, er modellen Beurer BM 27 et oplagt bud. BM 27 kan alt det en blodtryksmåler til selvmåling skal kunne og så er den et godt køb til prisen. Er I flere i husstanden, som vil bruge blodtryksmåleren, kan BM 27 også bruges her. Den har nemlig plads til hele fire brugere og har hukommelse for 30 målinger på hver bruger. BM 27 er en af de blodtryksmodeller fra Beurer, som leveres med universal manchet. Manchetten passer til overarmsomkredse fra 22-42 cm. Med funktionen ”cuff wrapping guide” vil målingen blive afbrudt, hvis manchetten sidder for stramt eller for løst. Hvis manchetten sidder korrekt, vil målingen fortsætte og på displayet vises et lille symbol med teksten ”OK” inde i.

Går vi et skridt op i modellerne, kommer vi til Beurers modeller fra deres Premium Connect Line. Blodtryksmålerne i denne kategori er alle med Bluetooth og kan forbindes til Beurer HealthManager, bortset fra topmodellen BM 95, som har sin egen app: Beurer CardioExpert – men det kommer vi til.

Beurer BM 54 blodtryksmåler er en ny model fra Beurer, som blev lanceret i november 2018. BM 54 er en del af Premium Connect linjen, hvilket vil sige, at den har Bluetooth og kan forbindes med appen Beurer HealthManager. Dermed kan du ved endt måling automatisk få overført resultatet til appen, så du inde i appen hurtigt kan få et overskueligt overblik over dit blodtryk, sammenlignet med, at skulle sidde og notere dine resultater ned i en blodtryksdagbog. Det er supersmart og supernemt. BM 54 er kompakt i sin størrelse, men trods det er der gjort plads til et flot, stort display med store cifre, som er nemme at aflæse. Denne model har plads til to brugere og kan gemme op til 60 målinger for hver bruger. BM 54 leveres med en universal manchet, som passer til overarmsomkredse fra 22-44 cm. BM 54 er ESH godkendt (European Society of Hypertension), hvilket betyder at blodtryksmåleren har gennemgået en række test ved det Europæiske Hypertenssionselskab, som sikrer at den viser præcise resultater.

Topmodellen fra Beurer , hedder Beurer BM 95 kan udover at måle blodtryk og puls også måle hjertets elektriske aktivitet med den medfølgende EKG måler. Elektrokardiogram bruges til at undersøge hjertets funktion, og giver dig indsigt i, om hjertet slår regelmæssigt, og om der er ekstra slag, som ikke bør være der. BM 95 har avanceret arytmi detektion som inkluderer detektion af atrieflimren (forkammerflimren) samt ekstrasystoler (ekstra hjerteslag). Beuer BM 95 har Bluetooth og kan bruges sammen med appen Beurer CardioExpert. I appen kan du se alle dine gemte målinger for blodtryk og EKG. Overførsel af data sker automatisk, når BM 95 er forbundet med appen. BM 95 leveres med en universal manchet, som passer til overarmsomkredse fra 22-42 cm. BM 95 er ESH godkendt, hvilket betyder at blodtryksmåleren har gennemgået en række test ved det Europæiske Hypertenssionselskab, som sikrer at den viser præcise resultater.

Opsummering: Hvilken blodtryksmåler skal du vælge fra Beurer

Vælg den blodtryksmåler, som bedst matcher dine behov. Er du mest til en blodtryksmåler, der kan forbindes med en app, så du kan se dine målinger og hurtigt danne dig et overblik over dem, lige meget hvor du er, og så du er fri for at skrive resultaterne ned i hånden? Så skal du gå efter Beurers blodtryksmålere med Bluetooth – fx den nye Beurer BM 54.

Skal du blot bruge en god blodtryksmåler til en skarp pris, eller skal blodtryksmåleren kunne anvendes af flere personer i husstanden? Så kunne Beurer BM 27 være modellen, der matcher dine behov.

Er det vigtigt, at du har adgang til endnu bedre overvågning af din hjerterytme og dit blodtryk, og ønsker du samtidig at have målinger tilgængelige på din smartphone, så du kan vise målingerne til din læge? Så er Beurer BM 96 modellen som du skal vælge.

Hvad får jeg ved køb af en Beurer blodtryksmåler?

Alle Beurers blodtryksmålere er supernemme at anvende. Tag manchetten på og start målingen ved blot et tryk på tænd-knappen.

Disse funktioner gælder for alle Beurers blodtryksmålere til overarmen:

 • De er fuldautomatiske, hvilket betyder, at du blot skal trykke på start-knappen og så foretages målingen helt automatisk
 • Måler blodtryk samt puls
 • Arytmi detektor – Registreres der unormal hjerterytme, bliver brugeren underrettet
 • Risiko indikator – Den trefarvede bjælke indikerer, om dit blodtryk ligger i risikozonen for hypertension. Med denne funktion kan enhver hurtigt få indsigt i sin måling uden at kende til grænseværdierne.
 • Dato og tid for alle målinger
 • Autosluk
 • Indikering ved lavt batteriniveau

Derudover er det også størstedelen af blodtryksmålerne fra Beurer, der viser gennemsnittet af alle gemte målinger samt gennemsnittet for de seneste syv aften- og morgenmålinger. Denne feature finder du bl.a. hos BM 54.

Alle blodtryksmålere fra Beurer leveres inklusive manchet, opbevaringstaske og batterier.

Der er 5 års garanti på alle blodtryksmålere fra Beurer.

Ved køb af en Beurer blodtryksmåler hos MED24.dk medfølger der altid dansk manual.

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.