Kundeservice
0 varer
Kurv

Får du nok D-vitamin?

Får du nok D-vitamin? - Køb dine D-vitaminer billigt hos Med24

D vitamin får vi alt overvejende fra solen og normalt kun meget lidt fra vores kost. Det er således om sommeren, hvor huden er udsat for solens ultraviolette stråler at vi får tilført mest d-vitamin. Hvor meget man er udenfor er afgørende for tilførslen af D-vitamin. Ophold i solen med bare underarme, hænder og ansigt i en halv time dagligt i sommerhalvåret anses for tilstrækkeligt til, at man kan danne det nødvendige D-vitamin. Man danner således om sommeren et lager D-vitamin, som man tærer på den følgende vinter.

Det er meget svært at få dækket sit D-vitamin behov via kosten alene og kostundersøgelser viser også, at vi kun får dækket en mindre del af vores D-vitamin behov den vej. Det skyldes, at D-vitamin kun findes i større mængder i fede fisk, som f.eks. laks, sild og makrel. Derudover forekommer D-vitamin i begrænset mængde i kød, ost og æg. I planteriget findes D-vitamin kun i små mængder i visse svampe.

D-vitamin er speciel vigtig for kroppens optagelse og omsætning af kalk, og for knoglerne og musklerne.

Purepharma D3 Vitamin kan købes billigt hos Med24Køb D3 vitamin fra Natur Drogeriet billigt hos Med24D-Vitamin til fantastiske priser - Køb D-vitamin billigt hos Med24

Hvem bør tage D-vitamin tilskud?

Alle der ikke kan komme udendørs og/eller går med en tildækket påklædning (lange ærmer og lange bukser/ nederdele) og dermed ikke får sol nok på huden, har behov for at tage et tilskud D3 vitamin, hvad enten det skyldes religiøse, sociale eller helbredsmæssige årsager.

Køb D vitaminer her!

Spædbørn og småbørn:

Nyfødte børn har et lager D-vitamin. Hvor stort dette lager er, afhænger af hvor meget D-vitamin deres mor har kunnet overføre til dem under graviditeten. I løbet af de første 6 uger mindskes barnets lager. Modermælk indeholder ikke tilstrækkeligt D-vitamin til at dække barnets behov.
Det anbefales derfor, at spædbørn fra de er 14 dage gamle og til 1 årsalderen får 10 mikrogram (400 IE) D-vitamin tilført dagligt som D-vitamindråber.

"Børn med mørk hud og/eller børn, som går klædt, så kroppen oftest er tildækket om sommeren (lange ærmer, lange bukser/kjoler eller tørklæder) skal fortsætte med D-vitamintilskud (400 IE) gennem hele barndommen, fordi beklædningen og hudpigmenteringen hæmmer D-vitamindannelsen i huden ved soleksponering. Fra barnet kan tygge en vitaminpille (ca. 1 1/2 års alderen), kan D-vitamin gives som multivitaminpille".

Ældre:

Mange ældre har for lav D-vitaminstatus og særlig plejehjemsbeboere og ældre der ikke kan komme udendørs, lider ofte af D-vitaminmangel. Ældre over 65 år anbefales et tilskud på 10 mikrogram (400 IE) dagligt. Hvis der ikke drikkes mælk eller spises mælkeprodukter, bør D-vitamin- tilskuddet kombineres med et kalciumtilskud på 500-1000 mg.

Plejehjemsbeboere anbefales et D-vitamintilskud på 20 mikrogram (800 IE)dagligt, der selvom der drikkes mælk eller spises mælkeprodukter, bør kombineres med et kalciumtilskud på 800-1000mg. 

Indvandrere:

En række undersøgelser har vist, at de fleste indvandrere med muslimsk baggrund eller asiatisk herkomst lider af D-vitamin mangel. Det gælder alle aldersgrupper og både mænd og kvinder. Den vigtigste årsag hertil er, at de bærer tildækket beklædning, som begrænser det hudområde, der udsættes for solen og at de på grund af deres mørke hud ikke danner så meget D-vitamin gennem huden. 
Der anbefales et tilskud på 10 mikrogram (400 IE) D-vitamin dagligt til disse grupper. Såfremt man har symptomer på D-vitaminmangel bør man henvende sig til lægen.

D-vitaminer til gravide kan købes billigt hos Med24

Gravide:

Gravide anbefales et dagligt tilskud på 10 microgram (400IE) svarende til den dosis der er i en multivitaminpille til gravide.

Symptomer på du mangler D-vitamin - Tilbud og stort udvalg af D-vitaminer hos Med24

Symptomer på D-vitamin mangel

Symptomerne på svær D-vitamin mangel er muskelsvaghed, fx besvær med at gå på trapper og rejse sig fra en stol, og smerter i knoglerne eller rundt omkring i kroppen. Man kan også have prikken i hænder og fødder.

D-vitamin mangel øger risikoen for få knogleskørhed i alder- dommen.

Langvarig svær D-vitamin mangel hos børn medfører engelsk syge (rachitis). Denne sygdom findes næsten ikke hos danske børn, men forekommer blandt indvandrerbørn.

D-vitaminforgiftning

D-vitamin er et fedtopløseligt vitamin og man kan derfor få for meget D-vitamin. Voksne bør ikke indtage mere end 50 mikrogram (2000 IU) og børn højest 25 mikrogram (1000 IU) D-vitamin dagligt. De vigtigste tegn på vitamin D-forgiftning er øget koncentration af kalk i blodet, manglende appetit, kvalme, opkastning og forstoppelse.

Kilde: Altomkost.dk

Se webside
Med24.dk – Løkkensholmsvej 6 – DK-9480 Løkken – Tlf. +45 71999817 – E-mail: info@med24.dk - CVR nummer: 28520832