Corona hjemmetest - Nu kan du teste dig selv!

Skrevet af
kvinde med mundbind med24

Er du træt af at stå i kø foran landets PCR-test centre og quick-test telte, og kan du ikke finde tid til at køre ud til dit lokale testcenter flere gange om ugen, så er der måske håb forude. En gruppe forskere fra Syddansk Universitet har sammen med det danske biotekselskab, Bioporto, arbejdet på en covid-19-hjemmetest. Bliv meget klogere på hjemmetesten her.Fra 48 timer til 15 minutter

Alt efter hvor du bor i landet, kan det tage helt op til 48 timer før, du får svar på din coronatest. Det er lang tid at vente og skulle isolere sig. Denne ventetid kan blive minimeret markant, når en ny corona hjemmetest er klar. Forskningsgruppen på SDU arbejder nemlig med en covid-19-test, der efter bare 15 minutter er klar med resultatet.  

At du kan foretage testen hjemme ved dig selv uden at belaste landets laboratorier har stor betydning for den måde, vi tester på i Danmark. Hjemmetesten er på markedet, og alle kan nemt købe den, hvilket har den fordel, at man kan teste langt flere både hurtigere og med markant kortere svartid. Hvordan sådan en test til private koordineres med et coronapas, er klarlagt: en hjemmetest kan ikke bruges som coronapas. 


antigen hurtigtest for corona

Covid-19 hurtig test til professionelt brug er nu kommet på markedet

Der er kommet en antigen hurtigtest på det danske marked, som kan købes her hos Med24.dk. Testen er CE godkendt til professionelt brug og man får svar på om man er smittet med Covid-19 efter bare 15 minutter. Ved en positiv test anbefaler Sundhedsstyrelsen af man hurtigst muligt får resultatet efterprøvet med en CPR test, som er endnu mere følsom.

Testen er CE-godkendt til professionelt brug og er en af de mest pålidelige hjemmetest af corona på markedet. Dette ses bl.a. i producentens data på hjemmetesten:

  • Sensitivitet: 97,1%
  • Specificitet 99,6%
  • Nøjagtighed: 99,3%

Corona hjemmetest er også på markedet

Projektet startede allerede tilbage i april 2020, da pandemien havde taget fart og landet var lukket ned. Her håbede forskerne på at skabe en hjemmetest, der fungerede som en graviditetstest. Nu er konceptet for corona hjemmetesten heldigvis blevet en realitet. Testen fungerer ligesom en antigentest, som du kan få foretage hos dit lokale testcenter, hvor du placerer en vatpind 2,5 cm oppe i næsen. Testen kan give svar på mellem 15-20 minutter, men desværre kan testresultatet ikke bruges som coronapas. 

Hos Med24.dk kan du købe en COVID-19 hjemmetest fra Boson, der kan gøre det hurtigere og nemmere for dig at blive testet. Boson SARS-COV-2 antigentest er CE godkendt (CE 0123), og er udviklet specielt til privat brug. 


Få foretaget en antigentest

Du kan få foretaget en antigentest på udvalgte apoteker og ved de mange hurtigtests-centre. Antigentesten er baseret på immunkemisk påvisning af virusproteiner - såkaldte antigener. En antigentest må ikke forveksles med en antistoftest. En antistoftest måler antistoffer i blodet på testpersonen hvilket kan afsløre, om du tidligere har været smittet med SARS-CoV-2. En antigentest måler derimod, om du er smittet med virussen lige nu.

Vær opmærksom på at antigentestene, som du kan få foretaget uden tidsbestilling i hele landet, kan give falsk-positive svar. Får du et positivt testresultat skal du følge myndighedernes anvisninger og få taget en PCR-test hurtigst muligt.

Denne type af antigen test ligner dem, som også er blevet rullet ud til virksomheder - og som fornyeligt også tilbydes til privat brug.


Spyttest - alternativ til antigentest i næsen

Hvor den hurtige hjemmetest i dag tages gennem næsen, har der også været tale om en anden slags hurtigtest. Denne test kaldes for en spyttest og er baseret på samme teknologi som antigentesten i næsen. Spyttest giver svar efter cirka 15 minutter og tester, hvorvidt testpersonen har den pågældende virus i kroppen på testtidspunktet.

Denne test kan have stort potentiale for at blive en sikker og nem hjemmetest af corona. Mange synes, det er ubehageligt at blive testet i mundhulen og næsen, hvorfor en spyttest kan være et behageligt alternativ. Her skal du som testpersonen blot spytte ned i en kop og følge brugsanvisningen.


Robotter kan også foretage corona tests

Ikke nok med at SDU har arbejdet på en COVID-19 hjemmetesten. En anden forskningsgruppe præsenterede i slutningen af 2020 verdens første robot, der kan teste mennesker for corona-smitte og andre slags sygdomme. Robotten er blevet udviklet på rekordtid og kan bruges ved fremtidige pandemier. 

Robotten kan både aflaste og beskytte sundhedspersonalet, der ikke behøver at være tæt på personer med formodet smitte for at teste dem. Man kan desuden spare på de mange værnemidler, der bruges, hver gang en person skal testes. Robotten skal formentlig afprøves i de hvide telte hos Testcenter Danmark i en af landets større byer. 


Køb af værnemidler hos Med24.dk

Hos Med24.dk forhandler vi, udover COVID-19 hjemmetest, også værnemidler som håndsprit, mundbind, visir og engangshandsker af høj kvalitet, og ønsker forsat at kunne tilbyde dig de bedste produkter på markedet. Du finder desuden også type II mundbind til børn

til toppen pil

Fri fragt over 200 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.
Kontakt kundeservice
Brug for hjælp?