Corona hjemmetest - Snart kan du teste dig selv

kvinde med mundbind med24

Du har måske siddet i en frustrerende telefonkø for at få en henvisning ved din læge og bagefter utålmodigt afventet svaret på din corona test. De lange svartider og belastningen af praktiserende lægers telefonlinjer kan dog snart være fortid. En gruppe forskere fra Syddansk Universitet er sammen med det danske biotekselskab, Bioporto, få måneder fra at kunne præstenere en covid-19-hjemmetest. Bliv meget klogere på hjemmetesten her.  


Fra 72 timer til 10 minutter

Alt efter hvor du bor i landet, kan det tage helt op til 72 timer før, du får svar på din coronatest. Det er lang tid at vente og skulle isolere sig. Denne ventetid kan blive minimeret markant, når en ny corona hjemmetest er klar. Forskningsgruppen på SDU arbejder nemlig med en covid-19-test, der efter bare 10 minutter er klar med resultatet.  

At du kan foretage testen hjemme ved dig selv uden at belaste landets laboratorier kan vise sig at få afgørende betydning for den måde, vi tester på i Danmark. Kommer hjemmetesten på markedet så alle nemt kan købe den, kan man nemlig teste langt flere både hurtigere og med markant kortere svartid. 


Corona hjemmetest kan være klar i 2020

Projektet startede allerede tilbage i april, da pandemien havde taget fart og landet var lukket ned. Konceptet for corona hjemmetesten var dengang den samme som test af andre vira. Testen skulle udføres med et skrab fra den bagerste del af munden. Dette blev puttet ned i en beholder med væske, som i løbet af 5-10 minutter kunne give dig et testsvar. Forskerne håbede altså på at kunne skabe endnu en hjemmetest, der fungerede som en graviditetstest. 

Forskerne hos Molekylær Medicin har som mål, at hjemmetesten skal være klar inden årets udgang. Hvis forskerne og Bioporto forsat har succes, planlægger de at anmode om hastebehandling hos de amerikanske sundhedsmyndigheder og ansøge om en CE-mærkning. På den måde kan testen hurtig blive produceret og distribueret, så du nemt kan teste dig selv derhjemme. 

I USA er de allerede i fuld gang med udviklingen af lynhurtig corona test. De amerikanske sundhedsmyndigheder har netop godkendt en lignende corona virus hjemmetest, der kan give svar på 15 minutter. Denne test forventes at blive sat i produktion i oktober 2020 og blive produceret i 50 millioner eksemplarer om måneden.  


Få foretaget en antistoftest

Allerede nu kan du få foretaget en antistoftest på udvalgte apoteker. Antistoftesten kan vise, om du har antistoffer mod cornavirus SARS-CoV-2, som kan give sygdommen covid-19. Ved mange sygdomme er antistoffer ensbetydende med immunitet, hvilket dog ikke er tilfældet med covid-19. Virussen er for ny til, at det er endelig bekræftet, hvilken betydning antistoffer har. Testsikkerheden er cirka 90% og der findes på nuværende ikke en antistoftest med en testsikkerhed på 100%. Uanset testresultatet er det vigtigt, at du forsat følger myndighedernes anbefalinger. 


Robotter kan også foretage corona tests

Ikke nok med at SDU snart er færdig med covid-19 hjemmetesten. Tidligere på måneden kunne en anden forskningsgruppe præsentere verdens første robot, der kan teste mennesker for corona-smitte og andre slags sygdomme. Robotten er blevet udviklet på rekordtid og kan bruges ved fremtidige pandemier. 

Robotten kan både aflaste og beskytte sundhedspersonalet, der ikke behøver at være tæt på personer med formodet smitte for at teste dem. Man kan desuden spare på de mange værnemidler, der bruges, hver gang en person skal testes. Robotten skal formentlig afprøves i de hvide telte hos Testcenter Danmark i en af landets større byer. 


Køb af Corona hjemmetest hos Med24.dk

Hos Med24.dk følger vi løbende med i udviklingen af en corona hjemmetest. Vi forhandler værnemidler som håndsprit, mundbind, visir og engangshandsker af høj kvalitet, og ønsker forsat at kunne tilbyde dig de bedste produkter på markedet. Du finder desuden også type II mundbind til børn. Så snart en godkendt og pålidelig corona hjemmetest kommer på markedet, forventer vi at få den på lager, så du kan købe den i vores shop.  

til toppen pil

Fri fragt over 200 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.