Boost kroppen med Superfoods & lækre smoothies

Skrevet af

Superfoods er en betegnelse for en gruppe af fødevarer, som indeholder mange antioxidanter, vitaminer og mineraler. De har kvaliteter der kan forbedre enten velvære, den mentale eller fysiske præstation. Tilsammen giver de kroppen et særligt boost af energi og styrke. Du kan finde udvalget af Superfoods hos Med24.dk her.

Alt om Superfoods | Superfruit | Populære Superfoods | Smoothies med Superfood


Alt om Superfoods

Der findes mange fødevarer som indgår under betegnelsen Superfoods. De er alle unikke og har deres individuelle, ernæringsmæssige kvaliteter. Skal du have det maksimale ud af Superfoods, er det vigtigt, at du anvender dem i din daglige kost. Vær opmærksom på at spise Superfoods hver dag, så din krop hele tiden bliver boostet med fornyet energi og masser af kraft.


Superfood fra Superfruit

Der er rig mulighed for enten at blive inspireret eller købe både kendte og ukendte Superfoods fra Superfruit. Mærket arbejder for at tilbyde deres kunder 100% naturlige produkter med masser af antioxidanter. Du finder et kæmpe udvalg af Superfood hos Superfruit, herunder lidt mere ukendte produkter som Ærte protein, Baobabpulver, og Morbær. Du kan også finde de mest populære produkter fra Superfruit nedenfor.

Økologisk pulver med de bedste Superfoods

Superfruit har udover deres pulver med enkelte superfoods også skabt to lækre produkter med blandede superfoods. Det næringsrige Super Booster-pulver hjælper dig med at nå din daglige indtag af frugt og grønt samtidig med, at det smager fantastisk! Med mere en 30 ingredienser får du et mix med alger, græstyper, grøntsager, urter og bær, hvoraf særligt sidstnævnte giver den gode smag. 

Det røde Smoothie Mix Booster er baseret på ærteprotein og indeholder blåbær, acai og rødbede - tre lækre Superfoods! Som navnet antyder, er dette mix velegnet til smoothies. Du får nemlig masser af protein og fibre, så du er klar til dagens udfordringer! 


11 populære Superfoods

Den følgende liste giver dig en oversigt over nogle af de mest populære og lækre Superfoods. Listen er ikke udtømmende, og der findes mange flere lækre Superfoods end dem som på plads på vores liste. 

Havtorn | Hampefrø | Gojibær | Mandler | Chiafrø | Spirulina | Rødbede | Blåbær | Matcha-te | Avokado | Ananaskirsebær 


Havtorn

havtorn med24

Havtorn er en nordisk, vildtvoksende frugtbusk med lysegule til orange bær. De bliver modne i september-oktober, og du kan helt selv plukke dem i naturen. Oftest vokser de ved kysterne og tæt på havet – heraf navnet. 

Havtorn er en fantastisk Superfood med 14 essentielle vitaminer herunder A-, B-, C- og E-vitamin. De små bær har desuden masser af omega 3, 6 og 9 samt den mere sjældne omega 7.
Læs meget mere om havtorns egenskaber her

Hampefrø

hampefrø

De fine hampefrø indeholder omega 3 og omega 6 fedtsyrer og består af 29% protein. Frøene er altså en meget proteinholdig fødevare. De indeholder desuden fibre og mineraler som kalcium, jern, vitamin E og magnesium. Det er det høje proteinindhold og de mange mineraler, som gør hampefrø til en Superfood. 

Hampefrøene fra Dragon Superfoods er økologiske uden skal og kan bruges som drys på yoghurt eller salat samt i shakes eller bagning. Du kan også bruge hampeolie fra koldpressede hampefrø til mange forskellige ting. Forkæl din hud med den gyldne olie, der er særligt velegnet til pleje af tør og sart hud.

Gojibær

gojibær med24

Det lille røde bær indeholder alle essentielle aminosyrer, kroppen har brug for. Faktisk indeholder gojibær mere C-vitamin end appelsiner, mere beta caroten end gulerødder og mere jern end spinat. Gojibar indeholder også de meget unikke polysaccharider. Bærene er også fuld af andre næringsstoffer. Du finder bl.a. 18 forskellige aminosyrer og 21 mineraler som mangan, zink, jern, kobber, krom, magnesium, calcium, natrium, kalium og sporstoffer. 

Gojibær er altså fyldt op med gode vitaminer og mineraler, som giver kroppen et energiboost og samtidig booster immunforsvaret. Gojibær er fyldt med antioxidanter, der beskytter kroppens celler mod aldring og sygdomme.
 

Mandler

mandler

Du er måske en af mange, som er helt vilde med mandler – og dette er ikke uden grund! Oftest spiser man mandler til jul i bl.a. risalamande og småkager. De er fyldt med lækre ting, der booster din krop og bør derfor året rundt. 

Mandler indeholder magnesium og masser af E-vitamin, som er gavnligt for immunforsvar, hjerte og blodtryk. Du finder også kalk og B2-vitamin, der bl.a. styrker dine knogler og har betydning for vækst, hud, hår, negle og dit syn. Mandler er rige på fibre og proteiner og giver derfor en god mæthedsfornemmelse. 

Chiafrø

chiafrø med24

Enten har du selv spist den flotte chiagrød til morgenmad, eller også har du helt sikkert set flotte billeder af andres smukt pyntede grød. Det lille superfrø er en fantastisk kilde til at få de sunde omega-3 fedtsyrer. Faktisk indeholder 2 spsk. chiafrø mere omega-3 end en laksefilet. Indholdet af kalium er også bemærkelsesværdigt, da 2 spsk. af de sorte frø indeholder mere end 2 glas mælk. 

Chiafrø er en god kilde til protein og fibre. De absorberes og fordøjes desuden hurtigt i kroppen og kan hjælpe med regulere elektrolytbalancen. Chiafrø er nem at anvende i din daglige kost. Du kan f.eks. prøve vores opskrift på den nemme og lækre chiagrød eller læse meget mere om de fantastiske frø her.
 

Spirulina

spirulina med24

Spirulina er en alge og har en afgørende betydning for dyrelivet i havet. Algen leverer nemlig alle de nødvendige næringsstoffer til opretholdelsen af vandmiljøet, som i sidste ende sikrer dyrelivet. Spirulina er rig på protein og klorofyl, hvor protein udgør hele 57g ud af 100 g. og kan desuden nydes af både vegetarer og veganere. 

Spirulina fra DinSundhed indeholder 62% aminosyrer og er en af verdens bedste kilder til B12-vitamin. Algen har positiv indflydelse på dit immunforsvar og fungerer desuden som et probiotika, der giver næring til din tarmflora.

Rødbede

rødbede med24

Den brunlige rodfrugt gør ikke meget væsen af sig, når du hiver den op af jorden. Lad ikke udseendet bedrage, for rødbeden siges at være rodfrugten, der kan give dig superkræfter. Ikke nok med at farven er smuk, smagen af rødbede fantastisk! 

Rødbede indeholder også en lang række vitaminer og mineraler. Rødbede øger iltgennemstrømningen i kroppen og er gode for fordøjelsen. Rødbede kan endda give dig et energiboost til træning på grund af det høje indhold af nitrit, som forbedrer musklernes ydeevne. Rødbede kan anvendes i alverdens opskrifter i både det varme, kold, salte og søde køkken.
 

Blåbær

blåbær

Den lille blåbær kan vi ikke komme udenom, når vi snakker Superfoods. Blåbær har et meget højt indhold af antioxidanter og en høj ORAC. ORAC måler en fødevares evne til at bekæmpe iltning, og blåbær er dermed en af de førende fødevarer, hvad angår antioxidanter. I blåbær finder du også fibre og blandt andet C-vitamin, som er gode for din fordøjelse og styrker dit immunforsvar. Du kan bruge blåbær i alt fra salater, morgenmad og desserter til pålæg og som en sund snack. Du kan også bruge dem som topping på de lækre bananpandekager med havregryn og vaniljepulver.
 

Matcha-te

matcha te med24

Den grønne matcha-te er i de senere år blevet meget populært. Dette skyldes den gode smag såvel som dens position som en Superfood. Tebuskens næringsstoffer er nemlig bevaret i denne form for te. Matcha-te indeholder mange aminosyrer, herunder polyfenoler.

Denne antioxidant har en positiv indvirkning på højt blodsukker og hjerte-kar-sygdomme. Flere undersøgelser er desuden begyndt at tyde på, at den grønne te kan øge forbrændingen. Du kan her se alle vores varianter af grøn te og matcha-te

Avokado

avokado med24

Avocado er en elsket spise af mange, og den smukke, grønne farve pryder mange billeder på sociale medier. Ikke nok med at avokado er pæn, den er også fyldt med vitaminer, antioxidanter og kostfibre. Selvom en avokado indeholder 30 gram fedt, er 20 gram sunde, enkeltumættede fedtstoffer der er fyldt med omega-3-fedtsyrer. Selvom fedtindholdet er højt, er det ikke usundt, så længe du spiser det i moderate mængder. En avokadomad eller –salat er perfekte til både morgenmad og frokost, og er med til at booste hele din krop.   

Ananaskirsebær

ananaskirsebær, incabær med24

Kært barn har mange navne og ananaskirsebær er ingen undtagelse. De små bær bliver også kaldt incabær, physalis og golden berries. Det mærkelige navn på det flotte bær har intet at gøre med hverken ananas eller kirsebær. De små, orange frugter er pakket ind i et hylster, der får det til at ligne en mini-lanterne. Det usædvanlige bær er fyldt med vitaminer som B12, vitamin A og vitamin C. De indeholder desuden meget protein og giver dermed en god mæthedsfornemmelse. Brug ananaskirsebær i salater, kager, cookies eller som en snack. Du kan finde tørrede incabær fra Superfruit her


Smoothie med Superfoods

Vil du gerne bruge flere Superfoods i din kost? Det er nemt at få inkorporeret de mange lækre fødevarer i smoothies til morgenmad, mellemmåltid eller dessert. Find inspiration til din næste Supersmoothie her med de tre, forskellige opskrifter.

Grøn smoothie med grønne superfoods

superfood smoothie

Her får du en smagsrig, grøn smoothie fyldt med grønne superfoods. Avokadoen giver dig omega-3 fedtsyrer, grønkålen sikrer masser af vitaminer og jern, mens chiafrøene giver dig kalium og protein. Nyd den med det samme eller stil den på køl. 

Ingredienser til 2 glas:  

 • 1 banan
 • 1/2 avocado
 • 1 lime
 • 2 håndfulde Spinat
 • 1 håndfuld grønkål eller 2 spsk grønkålspulver
 • Mynteblade efter smag
 • 2 skiver frisk Ananas
 • 1 spsk chiafrø
 • 1-2 tsk superfoodpulver af den grønne slags. Her kan du vælge blandt byggræs, hvedegræs, spirulina med flere

Fremgangsmåde: Skyl alt det friske grønne grundigt, pres saften fra limen og mix alle ingredienser i en god blender. Du kan eventuelt spæde til med vand lidt efter lidt, så din smoothie får den konsistens, du ønsker. Kom isterningerne i og drik din smoothie helt kold. 

Rød smoothie med jordbær og rødbede

rød smoothie med superfoods

I den smukke røde, smoothie er der knald på både farve og smag. Rødbede sørger for et energiboost og øget fordøjelse, chiafrøene giver dig fibre og blomkålen sikrer dig fosfor samt B- og C-vitamin.  

Ingredienser til 2 glas:  

 • 150 g frossen blomkål
 • 200 g let optøet jordbær
 • 1 banan
 • 1 tsk chiafrø
 • 75 g. skyr eller yoghurt
 • 1 spsk rødbedepulver
 • Vand eller mælk til konsistensen er som ønsket

Fremgangsmåde: Bland alle ingredienser i en god blender og spæd til med væske indtil smoothien har den konsistens, du bedst kan lide. Den kan både laves så, den kan drikkes af glas eller spises med ske, hvor den er toppet med fx. kokos, mandler og kakaonibs


gul smoothie med havtorn

Gul smoothie med havtorn og ananas

Den simple, gule smoothie er fyldt med smag og er dejlig sommerlig at se på. Uanset om du bruger bær eller flager, opnår du en let syrlig smag som komplimenters af ananassen og får modstand af bananen. 

Ingredienser til 2 glas: 

 • 1 skive ananas
 • 10 gram havtornflager eller 50 gram frosne havtorn bær
 • 2 dl mandelmælk eller lignende
 • 1 banan

Fremgangsmåde: Blandt alle ingredienser i en blender og tilsæt løbende din væske.
Vil du give den syrlige smoothie en mere rund smag, kan du komme en smule vaniljepulver, manuka honning eller kokossukker i.
Nyd smoothien med det samme for den optimale smag. Køb lækre Superfoods hos Med24.dk

Her på siden finder du en lang række Superfoods, du nemt kan inddrage i en varieret og sund kost. Ikke nok med at Superfoods er sunde og booster din krop – de smager også fantastisk, og selv de kræsne burde kunne finde flere Superfoods, de kan lide. Nedenfor ses et udsnit af de mest populære Superfoods på tværs af brands.

Hos Med24.dk finder du også et stort udvalg af vitaminer, som ligeledes kan bidrage til din krop og din sundhed. 

pil til toppen

Fri fragt over 249 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.
Kontakt kundeservice
Brug for hjælp?