Børn og unge - 50 minutters aktivitet om dagen

Børn skal bevæge sig mindst 60 minutter om dagen - og gerne lidt til
Børn og unge i skolealderen bør vær fysisk aktive mindst en time om dagen. Aktiviteten kan ligesom hos voksne godt stykkes sammen af flere korte perioder. Hvis børn er fysisk aktive 30 minutter kontinuerligt, er det tilstrækkeligt, men erfaringen viser, at børns lege og aktiviteter foregår mere ujævnt. Derfor regner man hele den tid med, som barnet har leget i f.eks. skolegården, dvs. inklusiv pauserne.

Mindst to gange om ugen bør børn og unge være fysisk aktive på et niveau, som styrker og vedligeholder deres muskler, bevægelighed og knogler. Det kan være gymnastik, boldspil osv.

Inaktive børn og unge
Børn og unge, som i øjeblikket er fysisk inaktive, bør begynde at være fysisk aktive en halv time om dagen. De kan starte moderat med f.eks. kortere cykelture og efterhånden øge niveauet.

Hvorfor skal børn bevæge sig?
2 ud af 3 11-15 årige bevæger sig for lidt, og flere børn bliver overvægtige. Cirka hver 7. barn er overvægtigt. Det er problematisk, fordi det betyder, at disse børn har stor risiko for at udvikle forskellige sygdomme som f.eks. sukkersyge og hjertekredsløbssygdomme. Fysisk aktivitet styrker:

Motorikken 
Udholdenhed 
Muskelstyrke 
Knogler og bindevæv 
Stofskiftet 
Reaktionsevnen 
Modvirker overvægt, som bl.a. kan medføre forhøjet blodtryk 
Samvær med andre

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Med24, Okt, 2005

Fri fragt over 200 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.
Kontakt kundeservice
Brug for hjælp?