Fordele ved at spise tranebær

Skrevet af


Den røde farve og formen er sammen med den syrlige og bitre smag næsten ikke til at tage fejl af. Tranebærret, også kendt som “cranberry”, er nemlig en plante, der i mange år har rangeret højt på listen blandt populære kosttilskud og fødevarer.  Hos Med24.dk finder du "bærret" på dets mange former!

Derfor er tranebærret helt unikt

Tranebærret besidder mange attributter og er særlig kendt for sine efter sigende sundhedsfremmende egenskaber. Selvom man i mange år har forsket i tranebærrets helbredsmæssige effekter, har man dog endnu ikke kunne dokumentere en klar sammenhæng mellem planten og behandlingen af sygdomme og andre fysiske problemer hos mennesket.

Alligevel associerer de fleste tranebærret med et lægemiddel, og det er ofte anvendt i velkendte husråd. Planten er da også et værdifuld vitaminkompleks samt et fremragende fødevareprodukt, der grundet sine nyttige næringsstoffer kan formodes at bidrage særlig godt til kroppens processer og den optimale sundhed. Blandt andet påpeger flere at tranebærret bidrager til immunforsvaret, vores vitalitet samt mentale og fysiske præstation.

Tranebærrets mest omtalte sundhedsfremmende egenskaber

I tranebærrets næringsrige dele finder du bl.a:

  • Vitamin A, B12, E og K
  • Mineraler – heriblandt kalium, magnesium, jern og calcium (kalk)
  • Et højt indhold af antioxidanter

Tranebærret har desuden et lavt kalorieindhold! Nævnte næringsstoffer og egenskaber er netop grunden hvorfor flere konkluderer, at tranebærret må besidde sundhedsfremmende egenskaber – Men som påpeget er disse endnu ikke veldokumenterede eller kortlagte. Bestanddelene er dog kendte for at bidrage til immunsystemet, cellernes processer, hud og slimhinder, blodkoagulationen, blodtryk samt bakteriebekæmpelse, hvilket gør tranebærret til et helt unik og naturligt produkt. 

Tranebær anvendes mod urinvejsinfektioner såsom blærebetændelse

Når flere dagligt søger på: “Hvad hjælper mod blærebetændelse?”, er tranebær et dominerende søgeresultat. Det er heller ikke helt uden grund, da naturlægemidlet har vist sig at have en reel effekt mod dette - Det har ligefrem været anvendt i flere årtier mod blærebetændelse især i form af tranebærsaft. Mange har derudover anvendt tilskud med tranebær til forebyggelse samt behandling af andre lettere urinvejinfektioner. Tranebærret kan nemlig på baggrund af sine bakterieavisende egenskaber fremme et sundt miljø i urinrøret samt blæren.

En lækker ingrediens

Om end de formodede helbredsmæssige fordele er sande eller blot falsk alarm, er tranebærret stadig en lækker ingrediens, der kan behage ganen og sindet. Man kan derfor med stor fordel spise tranebærret både rå, tørret, som kosttilskud eller drikke en lækker tranebærsaft i sommervarmen. 

Hvordan foretrækker du tranebær?

Tranebær kan findes på mange forskellige former, heriblandt som: 

  • Tranebær juice
  • Tranebær saft
  • Tranebær kompot
  • Tranebær piller – som tabletter eller kapsler
  • Friske tranebær
  • Tørrede tranebær

Mange har stor glæde af at anvende tranebær i madlavning. Flere bruger blandt andet tranebær i småkager, ovenpå skyr eller i salater. Det er derfor nemt og enkelt at inkludere "bærret" i sin levevis uanset, om man foretrækker det på den ene eller den anden vis – samt med eller uden smag af tranebær.  

Populært blandt kunderne

Vores kunder har fået øjnene op for tranebærret på flere af dens former! Du kan finde et flot sortiment af de fantastiske tranebærprodukter hos Med24.dk til gode tilbud og knivskarpe priser. De mest populære produkter blandt kunderne er:  

Tranebær chokoladesnack

Fitness Pharma tranebærkapsler 

Vitacare tranebær stærk

New Nordic tranebærpillen

Find dit foretrukne tilskud af tranebær på Med24.dk i dag, og bidrag derpå til din sundhed med tranebærrets helt eksklusive egenskaber!

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.