Kundeservice
0 varer
Kurv

Bihulebetændelse

Bihulebetændelse er en betændelse af én eller flere af de luftfyldte hulrum, der støder op til næsen. Bihulebetændelse forudgås ofte af en akut virusinfektion, f.eks. forkølelse eller influenza. Oftest er bihulebetændelse en følgesygdom til forkølelse.

Ved bihulebetændelse bliver det normalt lyse, vandtynde næseflåd gult og tyktflydende. Der kommer trykkende smerter ved næseroden og i panden eller overkæben, især når du bøjer hovedet.

Bihulebetændelse forårsager, at det gør ondt at bide sammen. Det gør ondt, hvis du banker på bihulerne og på tænderne i overmunden. Lugte- og smagssansen kan endvidere forsvinde.

Behandling af bihulebetændelse

Du bør holde sig inden døre i behagelig temperatur og høj luftfugtighed. Tør luft kan forværre symptomerne på bihulebetændelse. Det er vigtigt at sikre afløb fra bihulerne. Dertil kan anvendes næsedråber, der får næseslimhinden til at trække sig sammen. Næsedråber kan købes receptfrit. I visse tilfælde kan antibiotika være nødvendig. I nogle tilfælde af kæbehulebetændelse kan der med fordel prikkes hul på kæbehulen gennem næseslimhinden, hvorefter kæbehulen skylles. Det kan lindre symptomerne og afkorte forløbet. Endvidere kan du anvende smertelindrende tabletter og det er en god ide at ligge med hovedet højt.

Hvis symptomerne varer mere end 1 uge og/eller, hvis du har feber sammen med de andre symptomer på bihulebetændelse bør en læge kontaktes.

Se webside
Med24.dk – Løkkensholmsvej 6 – DK-9480 Løkken – Tlf. +45 71999817 – E-mail: info@med24.dk - CVR nummer: 28520832