Beurer Lysterapilampe

Mørket kan have en negativ effekt på vores mentale sundhed. Når vi går de mørke vintermåneder i møde, kan mange mærke en forringelse af deres humør og energiniveau. Nogle får vinterdepression, mens andre bliver trætte og mister energien til de daglige gøremål. 

Læs mere: 

Hvorfor påvirker mørket os? | Hvordan virker en lysterapilampe? | Hvilken lysterapilampe skal jeg vælge?

Hvorfor påvirker mørket os?

Grunden til dette er at sollyset svinder i de mørke efterår og vintermåneder, og for mange gælder det, at der er mørkt når man møder på arbejde, og at der er mørkt igen når man kommer hjem fra arbejde. 

Melatonin er et hormon der dannes i hjernen, dette kaldes også ”søvnhormonet” da det hjælper med at regulere vores søvn og døgnrytme. Kroppen danner melatonin når der er mørkt. Melatonin dannes i den del af hjernen der kaldes ”koglekirtlen”. Koglekirtlen har forbindelser til øjnene, og derfor er lyset med til at regulere dannelsen af melatonin. 

Normalt stopper produktionen af melatonin ved solopgang, men dette sker senere i vintermånederne da mange af os står op før solen, og derfor er mange af os trætte i vintermånederne. 

Hvordan virker en lysterapilampe?

En lysterapi lampe virker ved at den lyser med et lys der er skabt til at simulere sollyset. Ved at bruge en lysterapilampe simulerer du det sollys du normalt får om sommeren. Dette lys får kroppen til at stoppe produktionen af melatonin så du kan få en god start på dagen. 

En lysterapilampe kan være gavnlig for humøret og energiniveauet, og er ideal at bruge om morgenen, for eksempel imens du spiser morgenmad. 

Hvordan bruger jeg lysterapi korrekt?

Overvejer du at købe en lysterapilampe, men ved ikke hvor stor en indsats det kræver, før det har en effekt?

Faktisk kræver det ikke særlig meget af dig. Lysterapi har sin bedste effekt om morgenen, og skal helst bruges, så snart du er vågnet. Se om du kan inkorporere lysterapi i din morgenrutine – måske skal du ligge med lampen i sengen, når du vågner eller måske skal du have den stående foran dig, mens du spiser morgenmad. 

Har du et fx et kontorjob, kan du med fordel vælge en af bordmodellerne. Så kan du have lampen stående på skrivebordet og tænde den om morgenen, når du møder ind. 

Det anbefales at bruge lampen ½-2 timer om dagen i tidsrummet 06:00 til 20:00. 

Distancen fra lampen har også indvirkning på, hvor lang tid du skal sidde med den. 
Ca. 20 cm fra lampen, vil du få de 10.000 lux og dermed vil en behandling kun tage ½ time. Fordobles afstanden til lampen, fordobles behandlingstiden. Den anbefalede distance er mellem 20-60 cm fra lampen. Husk at kigge ind i lampen med jævne mellemrum, lysterapi virker ikke, hvis lyset ikke får lov at ramme øjet.  

Hvilken lysterapilampe skal jeg vælge?

Når du er på udkig efter en lysterapilampe, er det en god ide at gå efter de lamper der lyser med 10.000 LUX da disse simulerer sollyset og giver mere energi i hverdagen. Kig efter en lampe der er medicinsk godkendt og vælg en stor skærm, hvis du skal sidde langt væk fra lampen, på denne måde får du mest ud af din lysterapilampe.

  • Beurer har en række forskellige lysterapilamper, som er medicinsk godkendt, så du kan finde den der passer bedst til dit behov.
  • Lysterapilamperne er udstyret med et UV filter, så lyset ikke er skadeligt for dine øjne.
  • Beurers lysterapilamper har et klart og jævn lys, og de er nemme at betjene.
  • LED lysterapilamperne fra Beurer er energisparende.
  • Beurer har lysterapilamper, der er kåret som bedst i test.
  • Lysterapilamperne fås i forskellige størrelser, så du kan finde den der passer bedst til dig. For eksempel er Beurer TL 30 Lysterapilampe på størrelse med en IPad, og ideel til at have stående på skrivebordet eller til at tage med på farten.
  • 30 minutters behandlingstid dagligt med lysterapi er nok, men jo længere tid du sidder med din lysterapilampe, jo bedre.

Hos Med24 finder du en række forskellige tilbud på lysterapilamper fra Beurer, så du kan finde netop den der passer til dit behov.
Der er 3 års garanti på lysterapilamperne, og hos Med24 kan du altid opnå gratis fragt!

Fri fragt over 200 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.