Kundeservice
0 varer
Kurv

Barbering, voks, epilering og hårfjerningscreme - guide til det rigtige valg for dig

Barbering, voks, epilering og hårfjerningscreme - Guide til hvordan og hvad du skal gøre

Barbering, voks, epilering og hårfjerningscreme, der er mange muligheder. Idéen går ud på det samme, men resultatet og varigheden er meget varierende.

Barbering

Barbering er ofte det første og nemmeste valg. Det er super nemt og hurtigt at bruge en skraber i badet, desværre holder resultatet ikke særlig længe. Mange får også irriteret hud der kan resultere i rødme, knopper eller lign. Når man barberer sig skærer man håret af lige over hudens overflade. Når håret begynder at vokse ud, kan det virke mere kraftigt og stift. Dette er ikke fordi håret er blevet tykkere som mange tror, det er skærefladen på håret som gør at det fremstår sådan. En anden myte er at håret kommer til at vokse hurtigere af at blive barberet, dette er heller ikke korrekt.

Det er vigtigt at prioritere hygiejnen højt, hvis man vælger at bruge en skraber. Som hovedregel bør man aldrig have sin skraber liggende i badet når ikke den bliver brugt. Skraberen skal ligge et tørt sted, hvor bakterier ikke formerer sig så let, i forhold til i et fugtigt miljø. Desuden er det en god idé at desinficere sin skraber efter brug. Dette kan man nemt gøre med for eksempel en tørre bladet af i brintoverilte.

Skrabehovedet bør udskiftes ofte, specielt når det begynder at blive sløvt. Hvis ikke skrabehovedet er tilpas skarpt, kan man komme til at rive hårene af og det kan resultere i indgroede hår som kan være smertefuldt og irriterende.

Hvis uheldet alligevel er ude og der melder sig knopper og rødme, er Propolis cremen fra Danasan et must have. Cremen fjerner på kort tid den uheldige hudtilstand. Denne er også meget anbefalelsesværdig hvis man lider af skægvækst.

Danasan Propolis Creme 60 ml - Desinficerende hudplejeproduktVEET HÅRFJERNINGSCREME - SENSITIVE SKIN - 200MLGILLETTE VENUS DIVINE SENSITIVE BARBERSKRABER + 2 BLADEPopulære produkter

Voks

En voksbehandling giver et mere længerevarende resultat end hvis man barberer sig. 
Hvis du vælger at vokse dine hår er det vigtigt at hårene mindst 2-3 mm. Dette er for at sikre at alle hårene kommer af og ikke knækker når man vokser. Typisk vil resultatet vare i 5-6 uger, inden hårene er fuldt udvoksede igen.

For hver gang man vokser, gør behandlingen mindre ondt. Hårene bliver efterhånden finere og mindre synlige. Da man hiver håret op helt nede i hårsækken, kan man risikere at hårene på længere sigt ikke vil vokse ud igen. Hårsækken vil blive defekt og ikke længere producere hår. 

Når man voksbehandler bør man skrubbe enten samme dag eller dagen før. Når man skrubber løfter man hårene, så voksen nemmere tager fat og hårene ikke knækker.
Efter man har vokset vil huden ofte være rød og lettere irriteret, her er det en god idé at bruge en god lotion, creme eller olie uden for meget parfume.

Epilering

Epilering minder på sin vis en del om at voksbehandle. Her bruger man et elektronisk apparat der epilerer. Epilering betyder at hårene bliver trukket op af hårsækken, ved hjælp af et roterende hoved bestående af en masse pincetter.
Når man epilerer behøver hårene ikke være en bestemt længde som hvis man vokser. Faktisk gør epileringen mindre ondt hvis hårene ikke er for lange. 
Udover forskellene som er nævnt ovenover, er resultatet af epilering og voksning det samme.

Hårfjerningscreme

Hårfjerningscreme er en effektiv og smertefri måde at fjerne uønsket hårvækst.
Cremen smøres blot på det ønskede område, man venter nogle minutter og derefter fjerner man cremen. Hårene bliver fjernet lige under hudens yderste lag, derfor vil resultatet også vare en smule længere end en normal barbering, men ikke så længe som hvis man laver en voksbehandling.

Hårfjerningscreme bør helst kun bruges på benene, under armene eller andre steder på kroppen, og helst ikke som intim hårfjerning. Cremen kan være hård for huden, så man bør altid teste cremen på en lille område på kroppen inden man anvender den

Barbering, voks, epilering og hårfjerningscreme kan købes hos Med24

Tips til hårfjerning:

Man bør som hovedregel undgå at have småskrammer og sår. Man bør ikke være solbrændt eller på anden måde have skader på huden ved hårfjerning uanset metode. Solbadning umiddelbart efter hårfjerning er en dårlig idé, da huden er ekstra følsom og du derved nemmere vil blive forbrændt.

For bedst resultat kan man skrubbe huden inden hårfjerning og efterbehandle med en god fugtgivende creme, lotion eller olie. 
Pas på med at barbere dine ben for ofte. Huden er lige så tynd som en klenex, så en skraber kan lave mange skader på huden og bør behandles skånsomt.

Se webside
Med24.dk – Løkkensholmsvej 6 – DK-9480 Løkken – Tlf. +45 71999817 – E-mail: info@med24.dk - CVR nummer: 28520832