Kakao

Her finder du et stort udvalg af kakaopulver og kakaodrik, der både kan være økologisk, vegansk, fairtrade, kaloriefattigt, raw og meget mere. Brug fx kakaopulveret til varm kakao eller en lækker chokoladekage. 

Hvor kommer kakao fra? | Varm kakao med kakaopulver | Kakaopulver til bagning | Usødet kakaopulver | Raw kakaopulver 

8 Produkt(er)

Hvor kommer kakao fra?

Kakaopulveret her på siden stammer fra kakaobønner, der er blevet malet til fint pulver enten efter eller uden at være blevet ristet. Det rå kakaopulver fra The Raw Chocolate Co. Og Unik Food er blot malet direkte af rå kakaobønner, og efterfølgende udvindes kakaosmørret (den rene olie fra kakaobønnerne) ved at koldpresse kakaomassen, hvorefter der er kakaopulver tilbage som resultat.  

Kakaobønner vokser på kakaotræet Theobroma cacao, og kakaobønnerne er egentlig træets frø, der ligger beskyttet og gemt i træets frugter, der er ca. 15-25 cm lange. Kakaotræet gror bedst i Sydamerikas regnskove, og det er også her, at de fleste kakaobønner i dag dyrkes hos lokale landbrug. 


Varm kakao med kakaopulver

Kakaopulveret her på siden er perfekt til at bruge til hjemmelavet varm kakao, og du skal blot bruge tre ingredienser. For at lave 1 liter varm kakao, der ca. giver 4 kopper, skal du blot blande 1 liter mælk, 3 spiseskefulde kakao og 3-4 spiseskefulde rørsukker eller kokossukker i en gryde. Herefter varmer du det langsomt op under omrøring, så det er lige under kogepunktet. Hvis du synes, at den varme kakao skal være sødere, kan du blot tilsætte lidt ekstra sukker og varme drikken op, indtil sukkeret er helt opløst. 

Du kan også lave varm chokolade ved at erstatte kakaopulveret og det meste af sukkeret med 100 gram mørk chokolade. Denne variant af varm chokolade kan variere lidt i sødme alt efter hvilken chokolade du bruger, og her kan du også smage til med ekstra eller mindre sukker.  


Easis Choco Drik og Chai Latte Kakao

Danske Easis er specialister i kaloriefattige produkter, der har den velkendte og gode smag som andre mere kalorieholdige produkter. Fra Easis kan du få en kakaodrik og chai latte drik, der blot skal blandes med dl varmt vand eller mælk, hvorefter du har en lækker varmende drik. Begge varianter er helt uden tilsat sukker, og kakaodrikken fra Easis indeholder kun ca. 25 kalorier pr portion, hvis du bruger 1 spiseskefuld pulver blandet med 2 dl vand.  

Naturli’ Soyadrik med kakao

Den lækre kakaodrik fra Naturli’ er baseret på økologiske sojabønner og er tilsat rørsukker, fedtfattig kakao, naturlig kakaoaroma og havsalt for at opnå den helt perfekte smag af sød kakaomælk. Den plantebaserede kakaomælk kan nydes både iskold fra køleskabet om sommeren eller opvarmet i en gryde eller mikroovn. Et godt tip er at komme et par skumfiduser eller pisket kokos-, ris- eller sojacreme fra Soyatoo som flødeskum i den varme kakao.  


Kakaopulver til bagning

Udover at være super velegnet til varm kakao, kan det meste kakaopulver her på siden bruges i madlavning og bagning, hvis du fx skal lave en brownie eller chokoladekage. Du kan bruge kakaopulveret i nærmest alle opskrifter, hvor der indgår chokolade eller kakao – det kan fx være: 

  • Brownie
  • Havregrynskugler
  • Chokolademuffins
  • Chokolademilkshake
  • Chokoladeis
  • Mørk glasur
  • Müsli med kakao
  • Cookies
  • Vafler med chokolade

Det er dog kun din fantasi, der sætter grænser for, hvad kakaopulveret kan bruges til. Du kan se hele vores udvalg af kakaopulver og carobpulver, der er perfekt til bagning her! 


Usødet kakaopulver

Meget af kakaopulveret her på siden er usødet kakaopulver, hvilket betyder, at det har en kraftigere og renere smag af kakao. Det usødede kakaopulver er også mere bittert end kakaopulver med sukker, og hvis du derfor skal bruge det til varm kakao, kan det være nødvendigt at søde drikken med sukker, honning eller andre sødemidler. På den måde får din kakao en mere blød og rund smag, samtidig med at smagen af kakao trænger igennem.  


Raw kakaopulver

De rå kakaopulver fra The Raw Chocolate Co. og Unik Foods er ikke blevet ristet og har derfor ikke været udsat for temperaturer over 42 grader. Dette betyder, at raw kakaopulver indeholder rigtig mange antioxidanter, og at det er perfekt til dig, der følger principperne i Raw Food-diæten.  


Køb kakao og kakaopulver hos Med24.dk

Kakaopulver og kakao til at drikke er lækkert til at tilfredsstille den søde tand. Her på siden finder du både raw kakaopulver, kakaomælk og kakaopulver, der er perfekt til hurtig eller hjemmelavet varm kakao. Du får lynhurtig levering af din ordre samt fri fragt ved alle ordrer over 199 kr. Vores uddannede kostvejleder Rikke er desuden altid klar til at svare på dine spørgsmål - Du kan møde alle vores eksperter her! 

Gå til top

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.